| Vargányás lecsó bográcsban receptEgytálételek Hozzávalók: 2 közepes fej vöröshagyma, 4-5 evőkanál olaj (vagy sertészsír), 1 evőkanál fűszerpaprika, 4 közepes szem érett paradicsom, 8 db húsos zöldpaprika (lehet benne egy csipős paprika is), 30 dkg vargányagomba, só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 kiskanál majoránna, 1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és morzsolt kakukkfű Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk a hagymát félbehasítva fölszeleteljük. A bográcsban megforrósított olajon a hagymát üvegesre sütjük, a tűzről félrehúzva a pirospaprikával meghintjük. A paradicsomot néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, lehűtjük és a héját lehúzzuk majd apró kockákra vágjuk, a hagymára dobjuk és elkeverjük. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, kockákra vágott zöldpaprikát, és a megtisztított, a paprikához hasonló darabokra vágott vargánya gombát is. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával, köménnyel és kakukkfűvel fűszerezzük. Kis láng fölött, félig lefödve kb 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Fővés közben a bográcsot többször rázzuk meg a fülénél fogva, hogy az étel egyenletesen puhuljon. Puha kenyérrel, hideg fröccsel kínáljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |