| Spanyol "lecsó" receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy padlizsán 1 cukkini 1 nagy fej hagyma 3-4 db vegyes színű kaliforniai paprika 5 dkg császárszalonna 4-5 gerezd fokhagyma 3-4 dl paradicsomlé 1 kis üveg fekete olajbogyó ( elmaradhat ) só, bors, bazsalikom, kakukkfű, olaj, pirospaprika 1-2 ek balzsamecet vagy vörösborecet pár csepp édesítőszer Elkészítés: Kezdjük azzal, hogy mindent szépen feldarabolunk. A padlizsánt, cukkinit, paprikákat egyforma darabokra, a hagymát félfőre, a szalonnát csíkokra. Kevés olajon kissé megkapatjuk a szalonnát, majd hozzárakjuk a hagymát és együtt pároljuk kb 5 percig. Erre jöhet a cukkini, a paprika, majd felülre a padlizsán. A rétegek közé szórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerekből mindig egy keveset, bár ízlés szerint mehet bele, csak a sóval vigyázzunk. Az egészet megszórjuk pirospaprikával, felöntjük a paradicsomlével, ízesítjük pár csepp édesítőszerrel vagy cukorral, és keverés nélkül, lazán rázogatva a lábast kb. 40 percig rotyogtatjuk lassú tűzön. A főzési idő vége felé az ecettel pikánsra ízesítjük, beleöntjük a lecsepegtetett olajbogyót, most átkavarjuk, és megkóstoljuk. Ízlésünknek megfelelően még fűszerezhetjük. Pirítóssal, egytálételként fogyasztjuk langyosan vagy hidegen, mert forrón nem adja ki az ízét megfelelően. Tanácsok: Grill húsok mellé köretként, héjában sült krumpli mellé is adható, de Spanyolországban kenyérrel eszik jó sok olívaolajjal. Nagyon finom laktató zöldségétel. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: ~300 kcal A receptet beküldte: Timancs Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |