| Lecsós szelet a'la pemete receptHúsételek Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéshús (sütnivaló) fűszerek (én legutóbb vettem direkt sertéshúsra való fűszersót) fokhagyma 4-5 db paprika 1 kisebb fej vöröshagyma 1 sürített paradicsom konzerv, vagy házi paradicsomszósz köretnek ki amit szeret, rizs, krumpli... Elkészítés: A húst megmosom, felszeletelem kb. 1 ujjnyi vastag szeletekre, befűszerezem, és kizsírozott tepsibe pakolom. Erre teszek még pluszban fokhagymát, majd alufóliával lefedem, és mehet is az előmelegített sütőbe. Amíg puhul a hús, addig a vöröshagymát apróra felkockázom, zsíron üvegesre párolom, teszek rá egy kis pirospaprikát, majd mehet bele a szintén apróra kockázott paprika. Sózom, borsozom, egy fél gerezd fokhagymát is teszek hozzá, ezt is jó apróra vágom, és kis lángon, lefedve főzöm. Ha a paprika megpuhult, akkor hozzáöntöm a sürített paradicsomot, és egy kis vízzel higítom. Egyet rottyan, és kész is. A hús ha megpuhult az alufólia alatt, akkor még egy kicsit pirítom. Tálalásnál kanalazom a lecsós cuccot a húsra, nagyon finom, és könnyen elkészíthető. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: pemete Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |