| Rókagombás őzpörkölt receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1 kg őzhús 25 dkg rókagomba 10 dkg füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl ízlés szerint só őrölt borókabogyó vagy őrölt bors tárkony olaj Elkészítés: A felcsíkozott füstölt szalonnát olvaszd meg, majd a zsírján a vöröshagymát pirítsd aranysárgára. Add hozzá a felkockázott őzhúst, és lassú tűz felett gondosan párold meg félig. Ízesítsd fűszerekkel, és add hozzá a megmosott és csíkokra szeletelt rókagombát. Főzd puhára mindkettőt, majd add hozzá a tejfölt, melegítsd össze, és kész. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |