Tutireceptek.hu fejléc

Gombaropogós recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg gomba,
1 fej hagyma,
8 dkg liszt,
1 dl tej,
2 tojás sárgája só,
bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez.

Elkészítés:
A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaropogós vagy krokett » Köpenyes burgonya » Káposztával rakott párizsi » Borsós-gombás rizottó
» Hússal tőltötthagyma » Sajtos cukkinigolyó » Sajttal töltött krumpli » Sajtos rántott kelkáposzta
» Feketeretek-szendvics » Karfiol felfújt » Avokádó baconban » Cukkinis lepcsánka
» Gombás töltött cukkini » Sült zöldséges penne » "Hamburger ízű" zöldségek » Egyszerű zöldségfasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.