| Gombaropogós receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg gomba, 1 fej hagyma, 8 dkg liszt, 1 dl tej, 2 tojás sárgája só, bors zsemlemorzsa olaj a kisütéshez. Elkészítés: A tisztított, jól megmosott gombát apróra vágom. Négy evőkanál olajon megfonnyasztom a hagymát, és fedő alatt megpárolom rajta a gombát. Ízlés szerint sózom és borsozom. Ha zsírjára sült 2 evőkanál liszttel megszórom, és párpercnyi pirítás után hozzáadok 1 dl tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzöm, míg el nem válik az edény falától. Ekkor kihűtöm, és hozzákeverem a tojások sárgáját. Ujjnyi darabokat formázok belőle, és zsemlemorzsában megforgatom, majd bő olajban kisütöm. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |