| Szalonnás lencse receptFőzelékek Hozzávalók: 20 dkg húsos füstölt szalonna 10 szem apró hagyma, 40 dkg lencse, egy szál sárgarépa, egy petrezselyemgyökér, egy nagy gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só. Elkészítés: A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd beledobjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, így liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. A petrezselyem csokrot tálalás előtt ne feledjük kidobni belőle. Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |