| Póréhagymás szalonnás pite receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt 15 dkg vaj csipetnyi só 5-6 ek hideg víz Töltelék: 1 db póréhagyma 3 dl tejszín 8 szelet húsos bacon szalonna 4 db tojássárgája őrölt szerecsendió őrölt bors Elkészítés: Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem, hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom, hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom. Lemosom és lecsepegtetem. A szalonnát is felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem, és addig hevítem, amíg a szalonna pirulni kezd. Hozzáadom a pórét, fűszerezem őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kb 2-3 percig párolom és kissé hagyom kihűlni. Lisztezett deszkán kinyújtom az omlós tésztát fél centi vastagságúra, és kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a forma kilógó széleinél levágom, majd beleteszem a megpárolt szalonnás hagymát. Összekeverem a tejszínt a tojások sárgájával és a hagymás keverékre öntöm. Előmelegített sütőbe teszem és 150 fokon 35-40 percig sütöm. Még melegen felszeletelem. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |