| Csirkehúsos burgonyasaláta receptTésztafélék Hozzávalók: - 0,5 kg burgonya - 1 db nagy fej vöröshagyma - 1 db sárgarépa - 1 db zellergumó - 2x10 dkg csirkemell - 2 evõkanál tejszín - 2 evõkanál majonéz - 2 evõkanál joghurt - 1 evõkanál apróra vágott kapor - mustár - só, - frissen õrölt bors - kovászos uborka - 1 evõkanál apróra vágott kapri bogyó - 2 fõtt tojás - 1 db fejes saláta - 2 evõkanál egész kapri bogyó - 8 db olíva bogyó Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk és héjában megfõzzük (legjobb már elõzõ nap) meghámozzuk, szeleteljük. Félre tesszük. A hagymát, sárgarépát, zellert meg- tisztítva, durvára daraboljuk. Egy nem túl nagy Iábosban kevés vizet forralunk. A Ieves zöldséget és a csirkehúst kb. 20 percig puhára fõzzük. A húst kivesszük és kockára vágjuk. A tejszínt a majonézzel és joghurttal elkeverjük, a kaprot és a mustárt hozzáadjuk, sóval, borssal ízesítjük. A kovászos uborkát a kapri bogyóval a burgonyával és a csirkehús kockákkal összekeverjük. Egy órára hûtõbe tesszük. A fõtt tojást szeletelve óvatosan hozzáadjuk. Megkóstoljuk a salátát, szükség szerint után ízesítjük. A fejessalátát tisztítás után lecsöpögtetjük, levelekre szedjük és ízlésesen egy nagy tálra rendezzük. A burgonyasalátát piramis formában erre helyezzük, majd a kapri és olíva bogyókkal díszítjük. Tanácsok: Ha nem szereted az olivabogyót akkor ízlésdere bízom a díszitést. A receptet beküldte: syl33 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |