| Szalonnás göngyölt zöldbab receptZöldséges ételek Hozzávalók: 60 dkg zöldbab 15 dkg főtt császárszalonna 15 dkg lapkasajt 2 gerezd fokhagyma 3 dkg vaj só őrölt bors Elkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük. A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |