Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás göngyölt zöldbab recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
15 dkg főtt császárszalonna
15 dkg lapkasajt
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj

őrölt bors

Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, egészben hagyjuk és sóval meg fokhagymával ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
A szálakat nyolc csomóba összefogjuk, először egy vékony szelet szalonnába majd sajtszeletbe göngyöljük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, szorosan egymás mellé belefektetjük a göngyölegeket, és egy csipet őrölt borssal fűszerezzük.
A tekercsek tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és forró sütőbe tolva sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás, tojásos krumpli » Zöldbabos aprópecsenye » Szalonnás-pórés spagetti » Szalonnás zsemlegombóc
» Bolgár zöldbabos csirke » Szalonnás hagymás krumpli » Tepsis zöldbab » Szalonnás torta
» Zöldbab paprikás » Sonkával göngyölt virsli » Göngyölt csirkemell » Zöldbabpörkölt oldalassal
» Göngyölt gombás karaj: » Göngyölt Husika Heni-módra » Tejszínes zöldbabsaláta » Zöldbabpüré csirkehússal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.