Tutireceptek.hu fejléc

Ponty szalonnásan recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg pontyfilé
15 dkg vöröshagyma
3 dl tejföl
10 dkg füstöltszalonna
10 dkg zsír

pirospaprika
liszt

Elkészítés:
A pontyszeleteket beirdaljuk,a vágásokba keskeny csíkokra vágott szalonnát rakunk.Lisztben megforgatjuk és forró zsírban kisütjük.A megmaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát ráhintjük a paprikát vízzel kissé felöntjük majd lisztes tejföllel behabarjuk,sózzuk,néhány percig forraljuk.
A kisült halszeleteket tálra rakjuk, ráöntjük a szószt és galuskával tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis lecsós ponty » Ponty vörösborban » Ponty szolnokiasan » Diós rántott ponty
» Rácponty » Pontyhalászlé » Szőlős ponty » Lecsós ponty
» Kakukkfüves ponty » Dióbundában sült ponty » Korhely halászlé pontyból » Töltött pontyfilé
» Ponty Orly módra » Pontyderék lengyelesen » Tejfölös-gombás ponty » Ponty zöldséggel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.