Tutireceptek.hu fejléc

Sváb hurka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 kg vegyes főtt sertés hús a következők szerint: 5 db. fél fej, 2 kg nyelv, 3 db. tüdő gége és szív nélkül, 2,5 kg hasalja szalonna, valamennyi húsféle kézzel kicsontozva,
20-25 db. felkockázott zsemle,
5 l sertésvér,
2,5 kg vöröshagyma négy részre vágva, vízzel ledinsztelve és ledarálva,
3-4 egész fokhagyma darálva,
18 dkg só 10 kg. húsonként,
fekete bors ízlés szerint,
5-10 dkg piros paprika, ízlés szerint,
1 zacskó őrölt fahéj,
fél zacskó őrölt szegfűbors.

Elkészítés:
A húsokat sós vízben megfőzzük, majd ledaráljuk. A zsemlekockát lepirítjuk, a hagymát kevés lében ledinszteljük, majd ledaráljuk. Egy tálba tesszük az összetevőket, mindezekhez hozzáöntjük a vért, a fűszereket, majd az egész masszát jól összedolgozzuk. Hurka töltővel tisztított sertés bélbe töltjük. Abáljuk, azaz kb. 80 fokos vízben előfőzzük a kész hurkákat. Hűvös, levegős helyen 24 órát állni hagyjuk, hogy leszáradjanak, s kihüljenek. Másnap süthetjük.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás hurka » Velős hurka » Hurka sütve » Mazsolás hurka
» Hurkás rakott krumpli » Rakott hurka » Hurkás kelkáposzta » Hurka káposztával
» Gombás csirke másképpen » Vörösboros vadpörkölt » Batyuban sült hús » Részeg kacsa
» Rántott velő körettel » Citromos-paradicsomos hús » Baconos karaj » Fűszeres olasz pulykatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.