Tutireceptek.hu fejléc

Részeg kacsa recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

# Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa
# Két gyömbérgyökér
# Két kanál só
# Két zöldhagyma

Elkészítés:
# Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk.
Fõzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át fõzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfõtt, kivesszük, kihûtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hûtõben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hûtõbe.
Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tokai részeges csirke » Sajtkrémes vadkacsamell » Részeg kisasszonyok 1. » Hagymán sült kacsamáj
» Töltött kacsa » Narancsos kacsa » Kesudiós-sörös kacsa » Lecsós pecsenyekacsamáj
» Vörösboros kacsamell » Részeges csokigolyó » Részeges bonbon » Bécsi kacsasült
» Narancsos, gombás kacsa » Boros kacsasült » Részeges szelet » Kacsamáj aszpikban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.