| Részeg kacsa receptHúsételek Hozzávalók: # Egy kétkilósnál is nagyobb kacsa # Két gyömbérgyökér # Két kanál só # Két zöldhagyma Elkészítés: # Elõkészítés: a kacsát megtisztítjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát ujjnyi darabkákra vágjuk. Fõzés: a fazékba helyezett kacsára ráöntünk másfél-két liter vizet, fölforraljuk. Ezután egészen kis lángon, két órán át fõzzük, a gyömbérrel és a hagymával együtt. Ha megfõtt, kivesszük, kihûtjük. Fóliába vagy sztaniolba csomagolva egy éjszakán át a hûtõben tartjuk. Másnap kettévágjuk, vagy ha nincs elég nagy edényünk, negyedeljük. Edénybe tesszük, ráöntjük a szeszt, lefedjük, majd három napra visszatesszük a hûtõbe. Tálaláskor a húst lebontjuk a csontról, kisebb darabokra vágjuk, zöldségfélékkel, mártogatós szószokkal fogyasztjuk. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |