| Almás hurka receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg hurka (lehetőleg véres, de jó hozzá a májas vagy a sima hurka is) 1 kg alma kevés vaj vagy olaj Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 200 C fokra. Tegyük a hurkát egy rácsos tepsibe (a rácsra), és süssük meg ropogósra. (Kb. 25 - 30 perc alatt sül meg légkeveréses álláson.) Közben az almákat mossuk meg, vágjuk nagyságtól függően 4 - 8 cikkre. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk kevés vajat vagy olajat, és fedő alatt, kis lángon pároljuk az almákat 5-10 percig, amíg majdnem puhák lesznek. A megsült hurkát tegyük az alma közé, és fedő nélkül süssük együtt még pár percig, hogy átvegyék egymás ízét. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |