| Fűszeres olasz pulykatorta receptHúsételek Hozzávalók: 4 SZEMÉLYRE: 8 szelet pulykamell 2 gerezd fokhagyma 5 dl. tej só, őrölt bors szerecsendió 4 evőkanál liszt 2 tojás 30 dkg. reszelt sajt (Trappista) 2 dl. tejföl 10 dkg. vaj Elkészítés: A pulykaszeleteket fokhagymás, sós tejben, hűtőszekrényben áztatjuk 24 órát. Lecsöpögtetjük, majd lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk. Egy nyitható tortaformába rétegezzük a hússzeleteket, közé vajforgácsokat teszünk. A maradék sajtot és a tojást összekeverjük a tejföllel, fűszerekkel, és a tetejére öntjük. Közepes lángon kb. 1 óra alatt pirosra sütjük. Tortaként szeletelhetjük. Krumplipüré, zöldséges rizs a körete. Tanácsok: Az áztatással érdemes kivárni a 20-24 órát, hogy a hús tényleg omlós, és finom legyen. Értelemszerűen nem muszáj tortaformában sütni. A receptet beküldte: timothy64 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |