Tutireceptek.hu fejléc

Hurkás kelkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg véres hurka,
50 dkg savanyú káposzta,
50 dkg kelkáposzta,
10 dkg árpagyöngy (gersli),
1 fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dkg margarin,
pirospaprika,
1 dl tejföl,
1 mokkáskanál őrölt kömény,


Elkészítés:
A savanyú káposztát megmossuk, átöblítjük. A kelkáposzta belső leveleit apróra szeleteljük. A nagyobb leveleit sós vízzel leforrázzuk, majd lefedve félretesszük, hogy a gőzben tovább puhuljon. A vöröshagymát megtisztítjuk, és lereszeljük, 1 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát, a gerslit, az apróra vágott kelkáposztát, gyengén megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A másik evőkanál olajon megsütjük a bélből kikapart hurkatölteléket. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, az alját beterítjük a káposztalevelekkel úgy, hogy hagyunk a tetejére is, megszórjuk őrölt köménnyel, és ráterítjük a savanyú káposzta egy részét, beborítjuk a megsütött hurkatöltelékkel, és a tetejére tesszük a savanyú káposzta másik felét. Betakarjuk a maradék kellevelekkel, és meglocsoljuk tejföllel. A sütőt 160º C-ra melegítjük, és a káposztát 45 perc alatt készre sütjük.

Tanácsok:
A káposzta az egyik legkedveltebb zöldségfélénk. A savanyú káposzta téli időszakban a legfőbb C-vitamin forrásunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztás csirke » Rakott kelkáposzta » Kelkáposzta töltve » Töltött kelkáposzta
» Rakott kelkáposzta másképp » Kelkáposztatekercs rántva » Kelkáposztakrémleves light » Kelkáposzta krémleves
» Párolt kelkáposzta » Kelkáposzta fasírt » Rántott kelkáposztám » Kelkáposzta leves fetával
» Sajtos rántott kelkáposzta » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Kelkáposzta főzelék » Csirke kelkáposztában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.