| Hurkás kelkáposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg véres hurka, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg kelkáposzta, 10 dkg árpagyöngy (gersli), 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 dkg margarin, pirospaprika, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt kömény, só Elkészítés: A savanyú káposztát megmossuk, átöblítjük. A kelkáposzta belső leveleit apróra szeleteljük. A nagyobb leveleit sós vízzel leforrázzuk, majd lefedve félretesszük, hogy a gőzben tovább puhuljon. A vöröshagymát megtisztítjuk, és lereszeljük, 1 evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az átöblített savanyú káposztát, a gerslit, az apróra vágott kelkáposztát, gyengén megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A másik evőkanál olajon megsütjük a bélből kikapart hurkatölteléket. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, az alját beterítjük a káposztalevelekkel úgy, hogy hagyunk a tetejére is, megszórjuk őrölt köménnyel, és ráterítjük a savanyú káposzta egy részét, beborítjuk a megsütött hurkatöltelékkel, és a tetejére tesszük a savanyú káposzta másik felét. Betakarjuk a maradék kellevelekkel, és meglocsoljuk tejföllel. A sütőt 160º C-ra melegítjük, és a káposztát 45 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: A káposzta az egyik legkedveltebb zöldségfélénk. A savanyú káposzta téli időszakban a legfőbb C-vitamin forrásunk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |