| Mazsolás hurka receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg. sertés apróhús, 25 dkg. vöröshagyma, 10 dkg. sertészsír, 1 kg. sertésmáj, 50 dkg. rizs, 2 dkg. őrölt fekete bors, 1 evőkanál morzsolt majoránna, 1 kg. tokaszalonna, só, 10 dkg. mazsola, 2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika Elkészítés: A májat negyedelve-felezve, a húst felkockázva, a tokaszalonnát egészben feltesszük főni, majd a májat 30 percnyi abálás után kivesszük a léből, a többit tovább főzzük még egy fél órányit, majd kiszedjük. A visszamaradó abalében a rizst készre főzzük és leszűrjük, hideg vízben leöblítjük. Közben a sertészsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. A húsféléket kiszedés után ledaráljuk a májjal együtt. Hozzáadjuk a megpiritott vöröshagymát, a mazsolát, a fűszereket, a rizst és alaposan összekeverjük.Ha nagyon kemény, akkor kevés abalevet is adhatunk a masszához. Sertésbélbe lazán töltve a végeket elkötjük, majd majdnem forró meleg vízben 30 - 35 percig főzzük. Tanácsok: sütve, hidegen-melegen egyaránt fogyasztható. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |