Tutireceptek.hu fejléc

Sült töltöttpaprika recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
2 kemény tojás
5 dkg füstölt szalonna
4 db tv.paprika
10 dkg sajt
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
só, bors
pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Megsózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
Közben a szalonnát apró kockákra vagdaljuk, és zsírjára sütjük. Ha a pörkölt kihűlt, a kemény tojással meg a sült szalonnával együtt kétszer átdaráljuk, őrölt borssal fúszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Ezután a kicsumázott zöldpaprikákat kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd megtöltjük a masszával. A töltött paprikákat egy olajjal kikent tepsibe fektetjük, mindegyik tetejére egy-egy vékony sajtszeletet teszünk, majd megkenjük tejföllel, és a sütőbe tolva szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hortobágyi töltöttpaprika » Brokkolis nyakkendő » Hortobágyi húsos gombóc » Zöldségparádé
» Kókuszos tejbegríz » Rakott baconos tarhonya » Májas gombás pite » Ludaskása 2
» Muszaka » Besameles brokkoli » Töltött bundás kenyér » Zsiványok burgonyája
» Gombás, rakott tök » Sült csülök Pataki tálban » Zöldséges pulykafalatok » Lecsós burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.