| Sült töltöttpaprika receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka 1 fej vöröshagyma 2 kemény tojás 5 dkg füstölt szalonna 4 db tv.paprika 10 dkg sajt 1 dl tejföl 3 evőkanál olaj só, bors pirospaprika Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, megszórjuk késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott húst. Megsózzuk, egy kevés vizet aláöntünk és lefedve, kis lángon puhára főzzük. Közben a szalonnát apró kockákra vagdaljuk, és zsírjára sütjük. Ha a pörkölt kihűlt, a kemény tojással meg a sült szalonnával együtt kétszer átdaráljuk, őrölt borssal fúszerezzük, és alaposan összedolgozzuk. Ezután a kicsumázott zöldpaprikákat kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd megtöltjük a masszával. A töltött paprikákat egy olajjal kikent tepsibe fektetjük, mindegyik tetejére egy-egy vékony sajtszeletet teszünk, majd megkenjük tejföllel, és a sütőbe tolva szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |