| Olasz rakott csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 1 egész sült csirke, vagy megmaradt sült csirkehús 20 dkg makaróni tészta 1 kis fej vöröshagyma 3 ek paradicsompüré só őrölt bors rozmaring 2 ek olaj 5 dkg margarin 15 dkg reszelt sajt Elkészítés: A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük. 1 kanál olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, tovább pirítjuk, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük és kb 5 percig főzzük. Egy tűzálló tál alját kikenjük a margarin felével, ráterítjük a makaróni egyharmadát, erre rakjuk a csirkehús felét, megkenjük a mártás felével és megszórjuk a reszelt sajt harmadával. Betakarjuk makarónival, erre rakjuk a csirkehús másik felét, a maradék mártást és a megmaradt margarint. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a sajt aranysárga nem lesz. A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |