| Spaghetti bagna cauda receptEgytálételek Hozzávalók: 30dkg spaghetti 5dkg vaj 3 gerezd fokhagyma 6, 7 szardellafilé 2dl olívaolaj mártogatáshoz zöldségek, kenyér Elkészítés: Feltesszük főni a tésztát. Finomra aprítjuk a fokhagymagerezdeket. Kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, néhány percig dinszteljük, semmiképpen ne kapjon színt. Hozzáadjuk a szardellafiléket, addig kevergetjük, amíg teljesen beleolvad a vajba. Ekkor lassan hozzáadjuk az olívaolajat, ezzel már nem főzzük, csak átmelegítjük. Összeforgatjuk a tésztával. Tanácsok: A bagna cauda piemonti specialitás, tulajdonképpen egyfajta olasz fondü. Valójában nem más, mint egy fokhagymás-olívaolajos, szardellás mártás, amelyet melegen tálalnak, és amelybe jellemzően zöldségeket mártogatnak. (Vagy hagyományosan, friss bagettel és zöldségekkel kínáljuk) A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |