| Paella - egyszerűen receptEgytálételek Hozzávalók: Egytálételek Hozzávalók: 1 mokkáskanál őrölt sáfrány 25 dkg nagyobb garnélarák 12 dkg kisebb garnélarák 12 dkg fagysztott vagy konzerv kagyló frissen őrölt feketebors olaj 1 kis zöldpaprika 1 kis piros húsú paprika 1 lilahagyma 2 gerezd fokhagyma 20 dkg hosszú szemű rizs 35 dkg paradicsom 5 dl húsleves Elkészítés: Egy evőkanál olajat nagy serpenyőben felhevítünk, s megfonnyasztunk rajta a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a kicsumázott, felszeletelt piros húsú paprikát, 1 kávéskanál őrölt paprikát, s 5 percig pároljuk. Hozzáadunk 20 dkg hosszú szemű rizst, 1 mokkáskanál kurkumát, és elkeverjük vele. Három percig főzzük, felöntjük húslevessel, felforraljuk, lefedjük, s a lángot levéve tizenöt percig főzzük. Hozzáadjuk a garnélarákokat és a kagylót, és három percig főzzük. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |