| Falusi csirke birsalmával receptEgytálételek Hozzávalók: l egész, tisztított csirke belsőségek nélkül, 3 evőkanál étolaj, 2 -3 dl. csirkehúsleves, só, 2 dl. száraz fehér bor, 4 db. közepes nagyságú birsalma, 8-10 szem szegfűszeg, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld, Elkészítés: A csirke szárnyát, lábát levágjuk és kevés zöldséggel levest főzünk belőle. A csirke belsejét bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, a tetejét megkenjük olajjal és tűzálló tálba téve aláöntjük a csirkehús levest. Előmelegített sütőben ( kemencében) a saját levével sűrűn locsolgatva pároljuk. A birsalmát megtisztítjuk, meghámozzuk, negyedeljük, a magházat kivágjuk és borral ízesített hideg vízben feltesszük főni. Közben hozzáadjuk a szegfüszeget, a fahéjat. Ha puhára főtt a birsalma kiszedjük, lecsepegtetjük és villával összetörjük. A visszamaradó levet leszűrjük, majd állandóan kevergetve krémszerűen besűrítjük. Ha a csirke megsült, kissé meghűtjük, daraboljuk, majd a tálalótálon köré öntjük a pürét, amit megszórunk a tört birsalmával.A sülteket tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Vajas burgonyapüré illik hozzá. Tanácsok: A csirkehúslevest készíthetjük leveskockából is. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |