Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás sertésmáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
½ kg sertésmáj,
2-3 vékony szelet füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 evőkanál étolaj,
2 dl tejföl,
½ citrom leve,
só,
bors,
majoranna ízlés szerint.

Elkészítés:
A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!!
Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk.
Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!).
Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.

Tanácsok:
Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás rösti » Spárgás sertésmáj » Szalonnás aszalt szilva
» Szalonnás zeller » Baconszalonnás spagetti » Szalonnás-hagymás virsli » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Borzas sertésmáj » Szalonnás, tojásos krumpli » Szalonnás sárgaborsóleves » Szalonnás-sajtos falatkák
» Sertésmájas tál » Szalonnás burgonyasaláta » Szalonnás lapcsánka » Szalonnás feltét pirítósra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.