| Szalonnás sertésmáj receptEgytálételek Hozzávalók: ½ kg sertésmáj, 2-3 vékony szelet füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 evőkanál étolaj, 2 dl tejföl, ½ citrom leve, só, bors, majoranna ízlés szerint. Elkészítés: A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!! Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk. Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!). Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek. Tanácsok: Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |