Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás sertésmáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
½ kg sertésmáj,
2-3 vékony szelet füstölt szalonna,
1 fej hagyma,
2 evőkanál étolaj,
2 dl tejföl,
½ citrom leve,
só,
bors,
majoranna ízlés szerint.

Elkészítés:
A májat egészben, szalonnával beborítva fedő alatt pároljuk az olajon és az apróra vágott hagymán. (Nem kell rá víz!) Ízesíteni (főleg sóval) míg meg nem puhul nem szabad!!!
Ha megfőtt, a szalonnát levéve, a májat csíkokra vágjuk.
Lelocsoljuk a citrom levével, ráöntjük a tejfölt és ízesítjük ízlés szerint (most már sózható is!).
Pár percre visszatesszük főni, míg az ízek összeérnek.

Tanácsok:
Rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-szalonnás tekercs » Fokhagymás sertésmáj » Sertésmájas tál » Szalonnás lencse
» Szalonnás hagymás krumpli » Szalonnás édesburgonya » Borzas sertésmáj » Almás-szalonnás pecsenye
» Szalonnás lapcsánka » Spárgás sertésmáj » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Szalonnás-tojásos pite
» Szalonnás túrókrém » Szalonnás-pórés spagetti » Hagymás sertésmáj (4 főre) » Szalonnás sárgaborsóleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.