| Sült oldalas paradicsomos-mézes mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 2 evőkanál olívaolaj, 1 finomra vágott vöröshagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 0,5 pohár almaecet, 2 dl sűrített paradicsom, 4 evőkanál méz, kiskanál kakukkfű, kiskanál bazsalikom, fél pohár Worcester szósz, 1 pohár húsleves, 1,5 kg sertésoldalas, só, bors. Elkészítés: Felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kis lángon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az almaecetet, nagylángon 3 percig sütjük. Majd jöhet rá a paradicsom, fűszerek, méz, szósz, húslé, így közepes lángon 12-15 percig fõzzük. Az oldalast leöntjük ezzel a fõzött szósszal, 15 percig pácoljuk. Elõmelegitjük a sütõt, egy nagy hõálló edénybe tesszük az oldalast, zsiros részükkel felfelé. Ráüntjük a páclét, és ízesitjük. Kb 1 óráig sütjük a sütőben. 10 percenként meglocsolgatjuk a páclével, ha a szósz kezd leragadni, egy kis vizet öntünk hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |