| Karfiol fehér mártásban receptZöldséges ételek Hozzávalók: 20dkg burgonya 80dkg karfiol 1,5 tk.vegeta 1 ek.apróra vágott petrezselyem Mártáshoz: 2dl karfiolfőzőlé 1db zselatinlap 2ek. aludttej 1/4 tk. őrölt szerecsendió Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát megfőzzük egy fél tk.vegetával ízesített vízben.A rózsáira szedett karfiol főzővizéhez hozzáadjuk maradék vegetát.Ügyeljünk rá nehogy szét főzzük a karfiolt.A főzőlét besürítjük a zseletin lappal.Óvatosan elkeverjük benne az aludttejet, megszórjuk a szerecsendióval, de már nem főzzük tovább.Egy tálon elrendezzük a karfiolt és a burgonyát, a karfiolra ráöntjük a mártást, és petrezselyemmel díszitjük. Kalóriatartalom: 282 kcal A receptet beküldte: Vajolet Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |