| Tepsis rostélyos receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet (egyenként 16 dkg-os) alaposan pihentetett rostélyos só frissen őrölt bors néhány csepp Worcester-szósz 3 gerezd fokhagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg zeller 30 dkg lisztes burgonya 2 kis fej hagyma 4 dkg olaj egy kevés kakukkfű babérlevél 2-3 dl vörösbor vágott petrezselyem és csíkokra vágott ecetes uborka a tálaláshoz Elkészítés: A rostélyos széleit bevagdossuk, sóval, borssal és Worcester-szósszal ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és negyedeljük. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk őket. A maradék zsiradékban jól megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát. Áttesszük egy jól záródó lábasba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a bort. Beletesszük a húst és lefedjük. Kis lángon puhára pároljuk. Egy tálon szépen elrendezzük, vágott petrezselyemmel és csíkokra vágott ecetes uborkával díszítjük Tanácsok: A hozzávalók 4 személyre szólnak A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |