| Spenótos pulyka rolád receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet pulykamell filé, 50 dkg spenót, 10 dkg juhsajt, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál sűrített paradicsom, 6 bazsalikomlevél, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál cukor, 3 evőkanál olaj, só, bors Elkészítés: A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk, a felét előhevített olajban üvegesre pároljuk. A spenótot összevagdaljuk, a hagymához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük, és néhány perc alatt összepároljuk. A húsból vékony szeleteket verünk, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sajtot, és a spenótos tölteléket. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, és felhevített olajon minden oldalát megpirítjuk, majd a roládokat hőálló tálba fektetjük, és 160 fok előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék hagymát, üvegesre pároljuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a ketchupot, csipet cukrot, egyet forralunk rajta, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A roládokat tálra rendezzük, meglocsoljuk a mártással, és hosszú-metélttel kínáljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |