| Töltött pulykatekercsek receptHúsételek Hozzávalók: • 4 szelet pulykamell • 1 csokor friss, vegyes zöldfűszer • 3 gerezd fokhagyma • 8 evőkanál olaj • 2 doboz konzerv paradicsom • 2 fej vöröshagyma • 1 teáskanál cukor • 8 szelet füstölt szalonna • 20 dkg juhsajt • 1 dl tejszín • só • bors Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk és félbevágjuk. Hat evőkanál olajjal, sóval, borssal elkeverjük a megmosott és felaprított fűszernövényeket, valamint a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Ezzel a keverékkel megkenjük a hússzeleteket, majd összehajtjuk őket. A paradicsomot lecsepegtetjük, és nagy darabokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. A maradék olajat egy lábosban felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és sóval, borssal, cukorral ízesítjük. A hússzeleteket széthajtjuk, rájuk fektetünk 1-1 szelet szalonnát. A juhsajtot vékonyan felszeleteljük, és elosztjuk rajtuk. A húst óvatosan feltekerjük, és fanyársakkal megtűzzük. A paradicsommártást római vagy jénai tálba töltjük, és beletesszük a pulykaroládokat. Végül lezárjuk a tálat, és 220 fokos sütőben egy órán átsütjük a húst. Aztán levesszük a tál tetejét, és mindegyik tekercsre egy kevés tejszínt öntünk, majd 10 perc alatt készre sütjük az ételt. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 530 kcal A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |