| Pulykaragu receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott pulykamell 4 dl tej 4 gerezd fokhagyma liszt olaj só, feketebors Elkészítés: A csirkemellet csontozzuk ki, s vágjuk fel csíkokra. Majd készítsük el hozzá a páclevet. Öntsünk egy tálba tejet, és szórjunk bele sót, borsot, illetve keverjük bele az összetört fokhagymát. Ebben áztassuk a húst egy éjszakán keresztül. Másnap öntsük le a tejet a húsról, és lisztben forgassuk meg, s így tegyük forró olajra, hogy szépen lepiruljon. Ha megpirult, akkor vegyünk egy tűzálló tálat, s tegyük bele a húst, és öntsük fel a tejjel. Fedjük le, és tegyük sütőbe 200 fokra 25 percre. Majd a végén vegyük le a fedelet róla, s még süssük 5 percig, amíg a léből sűrű mártás nem lesz. A végén lehet tálalni rizssel, salátával. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |