| Spenótos kefirital receptItalok, koktélok Hozzávalók: 2 személyre: 7,5 dkg spenót, fél csokor bazsalikom, 2 tk. citromlé, 5 dkg joghurt, 25 dkg kefir, tengeri só, fekete bors, szerecsendió. Elkészítés: A spenótot alaposan megmosom, átválogatom, és eltávolítom a vastag szárakat. Hat szép levelet félreteszek a díszítéshez, a többit összeaprítom. A bazsalikom leveleket lecsipkedem a szárról, ledörzsölöm és csíkokra vágom. A spenótot és a bazsalikomot beteszem a turmixgépbe, hozzáadom a citromlevet, a joghurtot, a kefirt, és a fűszereket, majd a legmagasabb fokozaton összeturmixolom. A díszítéshez 3-3 spenótlevelet ráhúzok két pálcikára, és a pohár szélére teszem. Szívószállal kínálom. (Felnőtteknek a pohár aljára jeget teszek, és arra öntöm az italt) Tanácsok: A spenót jó rostforrás, és a C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. Vesekő-képződésre hajlamos családokban oxálsavtartalma miatt óvatosabban kezeljék. Elkészítési idő: 10 perc Kalóriatartalom: 83 kcal Szénhidráttartalom: 12.1 gramm Zsírtartalom: 0.9 gramm A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |