Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A gnocchihoz

1 kg burgonya
2 db tojás
500 g búzadara
500 g spenót (fagyasztott)
1 ek só

A szószos húshoz

80 dkg csirkemell filé
3 ek vaj (a hús sütéséhez)
2 dl tejföl
4 dl habtejszín
1 evőkanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később.
A kiolvasztott spenótot nagyon kinyomkodjuk, hogy semmilyen kesernyés anyag ne maradjon benne, és ne tartalmazzon plusz folyadékot, mert akkor ragadni fog a gnocchink.
Ha a krumpli megfőtt, egészen krémesre törjük, hogy ne maradjanak benne darabkák.
Jól kihűtjük. (Legegyszerűbb a szószt addig elkészíteni, amíg a krumplink hűl, ezzel időt spórolunk.)
Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, és hozzákeverjük a spenótot.
Lassan, adagonként dolgozzuk bele a búzadarát.
Ha nudli jellegű a tésztánk (tehát jól lehet formázni, de még nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen hosszú rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjűeket), és kb. 2 cm-es kis nudlikra vágjuk fel.
Lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a víz felszínére (ez kb. 3-5 perc), akkor szűrővel kiszedjük, és lecsöpögtetjük.

Tanácsok:
Szósz elkészítése:

A szószhoz felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek.
Hozzáöntjük a tejszínt, belepréseljük a fokhagymagerezdeket.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és azt is a szószhoz öntjük.
Megvárjuk, míg egyet rottyan, és ha szükséges, utánafűszerezzük.
Ha a gnocchi és a szósz is készen van, tálalhatunk!


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás rántott hús » Fokhagymás krumplileves » Csípős fokhagymás pecsenye » Fokhagymás ecetes szilva
» Fokhagymás karaj » Spenótos palacsintacsiga » Fokhagymás krumpli* » Spenótos tészta Anditól
» Fokhagymás pácolt hús » Fokhagymás camembert-leves » Tésztasaláta csirkemellel » Spenótos kefirital
» Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás sertésmáj 2 » Spenótos-sajtos batyu » Fokhagymás pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.