| Fokhagymás pácolt hús receptHúsételek Hozzávalók: kb. 1 kg csirke, vagy nyúl vagy disznóhús 1 csomag Fokhagymás páckeverék (Pl. Kotányi) 3 dl olívaolaj 3 evőkanál ecet 1 kg burgonya vagy cukkini Húspuhító só Elkészítés: A páckeveréket összekeverem az ecettel és az olajjal. Belerakom a húst. 3-4 napra bepácolom. Sót nem teszek a pácba. Pácolás után a burgonyát felszeletelem és a tepsi aljára rakom. Ráteszem a húst. Meglocsolom a fűszeres páclével (nem kell az egészet rárakni). Megsózom. Fóliát teszek rá és forró sütőben megsütöm. Tanácsok: Még forrón érdemes kiszedni a burgonyát (cukkinit), mert könnyen felszívja az olajat. A megmaradt (nem megsütött) páclébe feta sajtot szoktunk pácolni. Nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Zsuccc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |