Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-sajtos batyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:

• - 1 leveles tészta
• - 50 dkg spenót (lehet mirelit is)
• - 1 mozzarella sajt (vagy 15-20 dkg trappista)
• - vaj, só, bors, szerecsendió
• - egy tojás

Elkészítés:
A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trappistát. A tésztadarabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Batyuban sült hús » Zöldséges csirkebatyu » Őzbatyu » Fantázia batyu
» Kuksi túrós batyuja » Sajtos batyus csirke » Szüreti szőlős batyu » Virsli batyuban
» Batyuban sült halfilé » Betyárbatyu parázson » Sajtkrémes-szalonnás batyu » Sajtos batyu
» Sonkás batyuk » Gyors kalács, batyu, csiga » Túrós batyu » Zöldséges batyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.