Tutireceptek.hu fejléc

Spenót franciásan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg paraj
1 dl tejszín
5 dkg vaj
ízlés szerint szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított parajt sós vízben megfőzzük. (Tehetünk bele szódabikarbónát, így a paraj szép zöld marad.) Ha kész, leszűrjük, és pépesre vágjuk. Lábasba tesszük, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és jól elkeverjük. Közepes lángon még pár percig pároljuk, majd a tejszínt is belekeverjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos batyu » Spenótos sajtos tészta » Spenótos muffin » Spenótos-tojásos quiche
» Feta sajtos spenot » Spenótos-húsos finomság » Itáliai Spenót Pie » Spenótos burgonyafőzelék
» Kacsacomb franciásan » Sütőben sült spenótos árpa » Spenót fasírt » Spenót darált hússal
» Spenótos rakott tészta » Görög spenótos rétes WW » Ricottás-spenótos penne » Spenótos csicserikrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.