Tutireceptek.hu fejléc

Spenót franciásan recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg paraj
1 dl tejszín
5 dkg vaj
ízlés szerint szerecsendió
késhegynyi szódabikarbóna
ízlés szerint só
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított parajt sós vízben megfőzzük. (Tehetünk bele szódabikarbónát, így a paraj szép zöld marad.) Ha kész, leszűrjük, és pépesre vágjuk. Lábasba tesszük, hozzákeverjük a vajat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és jól elkeverjük. Közepes lángon még pár percig pároljuk, majd a tejszínt is belekeverjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-sonkás nokedli » Túrós -spenótos burek » Spenótos rakott krumpli » Spenótos-camembertes batyu
» Spenótos csirkemell » Spenót fasírt » Spenotos lazania » Spenótos tojásreggeli
» Görög spenótos rétes WW » Spenótos tészta (vegan) » Spenótos rakott spagetti » Spenótos csicserikrémleves
» Párolt tőkehal spenótágyon » Spenótos pulyka rolád » Spenótos pesto » Húsos-spenótos burek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.