| Spenótos rakott spagetti receptTésztafélék Hozzávalók: 40 dkg spagetti 30 dkg darált marhahús 1 közepes fej hagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 15 dkg gomba 20 dkg spenótlevél 20 dkg túró 3 tojás 2 szál újhagyma 1 dl olaj 5 dkg vaj Elkészítés: A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Egy közepes serpenyőben az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst és a fokhagymát. 6-7 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott gombát és újhagymát. Sózzuk, és frissen őrölt borsot tekerünk rá. A spenótlevelet egy kisebb serpenyőben pár perc alatt egy pici vízzel megfonnyasztjuk, kihűtjük, és összekeverjük a túróval, illetve a tojással. Ezek után a leszűrt tésztát is a spenótos túróhoz keverjük. Egy kivajazott tűzálló tálba rétegezzük a spagettit és a darált húsos, gombás keveréket úgy, hogy az alsó sor spagetti legyen. Fólia alatt 40 percig sütjük 180 °C-os sütőben, majd az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, hogy a teteje is megpiruljon. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |