| Spenótos pesto receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Hozzávalók (10 szendvicshez): 25 dkg fagyasztott parajpüré (natúr), 15 dkg reszelt parmezán, 5 dkg fenyőmag vagy napraforgómag, 1 marék friss bazsalikomlevél, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, egy kis só Elkészítés: A kiengedett spenótnak csurgasd le a levét. A spenót felével turmixold pépesre a bazsalikomot, fokhagymát, fenyőmagot és a parmezánt. Apránként csurgasd hozzá az olívaolajat, hogy egész sűrű masszát kapj. A végén keverd bele a citromlevet, majd add hozzá a maradék spenótot. Nagyon finom mártogatósnak, ropogós kiflivel vagy pizzán, zöldségen grillezve is. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |