| Spenótos-sonkás nokedli receptTésztafélék Hozzávalók: 30 dkg fagyasztott spenótpüré 40 dkg nokedli só bors 2 dl tejföl fokhagyma 10 dkg reszelt sajt 20 dkg pulykamellsonka Nokedli:40 dkg liszt 1 tojás só olaj Elkészítés: Először a nokedlit készítjük el. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal. A kész nokedlihez adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |