| Kókuszos madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 liter tej 6 db tojás 30 dkg kristálycukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dkg kókuszreszelék 5 dkg mazsola 3 dkg narancshéj Elkészítés: A megmosott tojásokat felütjük, kettéválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már fehér, de még folyós, hozzáadjuk a cukrot. Így mire a habot felverjük keményre a cukor is elolvad. ( A hideg tojást mindig könnyebb felverni). A habhoz hozzáadjuk a kókuszreszeléket (1 csapott evőkanál 1 tojáshoz), majd erlkeverjük óvatosan. Fazékba (ha van duplafalú, tejforraló) feltesszük a tejet forrni, és kifőzzük benne a galuskálat, amit főzés közben megfordítunk. Ha kész kiszedjük egy jénaitálba. A tojássárgákat kevés hideg tejjel elkeverjük. Teszünk bele kevés vanilíás cukrot és a pudingport. Amikor a habgaluskák kifőttek, hozzáöntjük a tojássárgás krémet, s állandó keverés melett besűrítjük. A madártejbe beáztatott mazsolát is teszünk a habgaluska mellé, majd rászedjük a sárgakrémet. Kevés kókuszreszelékkel és csíkozott narancshéjjal megszórjuk a tetejét. Tanácsok: Én a galuskák megfőzése után bele szoktam főzni a kókuszból a tejbe, s a narancshéjat a kislyukú reszelőn reszelem a kiporciózott madártej tetejére fogyasztás elött közvetlenül. Csak a színe miatt kell, nehogy sokat tégy! Szoktam még rá keserűcsokit is reszelni! A mazsolát is belefőzöm a tejbe! Nagyon finom helyette aszalt szilvával is, de azt nem főztem. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: lucullus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |