| Madártej jégkrém receptFagylaltok Hozzávalók: 1/2 l tej kb. 15 dkg cukor 2 cs. vaníliás cukor 5 tojás 1/2 l habtejszín 1 púpozott evőkanál liszt Elkészítés: Első lépésként madártejet készítünk. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját kikeverjük a cukor egy részével(kb. 6 evőkanál), liszttel, vaníliás cukorral és egy kevés hideg tejjel, majd folyamatos keverés mellett a forró tejbe csurgatjuk, míg be nem sűrűsödik. A madártejet kihűtjük. Közben a tojásfehehérjéket gőz fölött habbá verjük 5 evőkanál cukorral. Ha kihűlt a krém, ezt is óvatosan hozzákeverjük. A tejszínt szintén felverjük a maradék cukorral és lezárt dobozban a mélyhűtőbe tesszük. A kihűlt madártejes krémet szintén. Mikor (pár óra múlva) félig megfagyott, a két krémet összevegyítjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Nagyon finom, bár kalóriadús fagyi lesz belőle. :) Tanácsok: Akinek van fagylaltgépe, az abban is elkészítheti. A receptet beküldte: diorissimo88 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |