| Madártejtorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A piskótához: 5 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1,5 tojás (vagy 1 nagyobb tojás) sárgája és fehérje 1,5 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál keményítő (ha nincs, liszttel is helyettesíthető) A madártej alapkrémhez: 5 dl tej 10 db tojássárgája 13 dkg kristálycukor 3 dkg vaj 1 rúd vanília kikapart belseje 1 evőkanál kristálycukor 8 g zselatin A krémhez: 70 dkg madártejalap 5 dl tejszínből vert hab 1 dkg zselatin fél dl víz Az öntethez: a maradék madártejalap 1-2 dl tejjel hígítva A díszítéshez: habcsók reszelt csokoládé Elkészítés: A vajat habosra keverjük, lassú keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, és éppen csak simára keverjük. A tojásfehérjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd lazán elkeverjük a margarinos résszel. Végül belekeverjük az átszitált szárazanyagokat. A masszából 3 lapot sütünk 220 fokon. A madártej alapkrémhez a tojássárgáját egy kevés tejjel (kb. 0,5 dl) kikeverjük, majd a többi tejet a nagyobb rész kristálycukorral, a vajjal és a vaníliával felforraljuk. A forró, cukros tejet állandó keverés mellett a tojássárgás alaphoz öntjük, majd ismét a tűzre rakjuk, és a keletkező hab eltűnéséig hevítjük, de nem forraljuk fel. Ekkor folyamatos habverővel történő keverés mellett hozzáadjuk az 1 evőkanál cukorral elkevert 8 g zselatint. Ezt a keveréket még fél percig hevítjük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Hideg helyre téve teljesen kihűtjük. Lágy, puding állagú krémalapot kell kapnunk. A krémhez a madártejalapból 70 dkg-ot kimérve összekeverünk 5 dl tejszínből vert habbal és fél deciliter forró vízben oldott 1 dkg zselatinnal. A zselatinoldatot langyosan tesszük hozzá. Összeállítás: a tésztalapokat az öntettel meglocsoljuk, majd a tejszínes madártejkrémmel betöltjük. Dekorációként habcsókot és csokoládéreszeléket használunk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |