| Citrusos madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 1,5 liter tej * 6 db tojás * 15 dkg cukor * 1 egész rúd vanília * csipetnyi só * 1 teáskanál liszt * 1 db citrom héja * 1 db narancs héja Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával. A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk picit, és forraljuk fel újra. A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le, és hagyjuk jól kihűlni. Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból. Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 136 kcal Szénhidráttartalom: 36 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |