| Epres madártej I. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 liter 1,5%-os tej 1 vaníliarúd 30 dkg fagyasztott eper 4 tojás 5 dkg cukor 10 dkg méz 1 evőkanál (2 dkg) finomliszt 1 citrom Elkészítés: Összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük, utána kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevagdossuk a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixoljuk a vaníliaízű tej 1/3-dával. A kész epres turmixot félretesszük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjékből robotgéppel habot verünk. Pamacsfőzés: felforraljuk a megmaradt halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és a cukros tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. A pamacsokat mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk, és félretesszük őket. A vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. A tojássárgákat, a mézet meg a lisztet kézi habverővel összedolgozzuk és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. A megmosott citrom héját hozzáreszeljük a madártejhez, amelyet egy nagy üvegtálba öntünk, és ráültetjük a megfőtt habpamacsokat. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |