Tutireceptek.hu fejléc

Madár tej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 liter tej
6 tojás
15 dkg cukor
liszt
vanília


Elkészítés:
A tojásfehérjékből - 5 dkg cukorral - verj kemény habot. A tej felét forrald fel, majd a habból (egy evőkanállal) szaggass bele nagy galuskákat. Lassú tűzön főzd, s ha félig már "megszilárdult", óvatosan fordítsd át. Amikor kész, szedd ki, és tedd félre. Ezután öntsd hozzá a tejhez a másik felét is, tegyél bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd forrald fel. A tojások sárgáját dolgozd el a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával hígítsd fel ezt a keveréket, majd lassan csurgasd a tejbe. Kevergetve főzd, míg kissé be nem sűrűsödik. Akkor húzd félre (szedd ki belőle a vaníliát), hagyd kihűlni, majd tedd a tetejére a galuskákat, s a tálalásig jól hűtsd be.

Tanácsok:
ISTENI FINOM!!!!!


A receptet beküldte: Béka12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancs velős madártej » Madártejszelet » Vaníliás-puncsos madártej » Andland Madártej szelete
» Madárfészek » Madársaláta » Rumpuncsos madártej » Madártej
» Anyu-féle madártej » Kókuszos madártej » Sült madártej » Madártej extrakönnyedén
» Citrusos madártej » Francia madártej » Madártej glukononnal » Madártej palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.