| Sonkával-sajttal töltött kelkáposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db kelkáposztalevél 15 dkg gépsonka 20 dkg sajt 10 dkg liszt 2 db tojás 15 dkg zsemlemorzsa 2 dl olaj só Elkészítés: A kelkáposztafejet forrásban lévő vízbe tesszük majd lefejtünk róla 8 szép levelet. Papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet. Minden levélre ráhelyezünk egy szép szelet gépsonkát, egy ujjnyi vastag és 4-5 cm hosszú sajtot. Két oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a sajtrúd minden oldalról jól be legyen csomagolva. A töltött káposztaleveleket lisztbe, enyhén sózott felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Tartármártással tálaljuk. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |