| Sonkatekercses, töltött tojásos hidegtál receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 14 szelet gépsonka 7 db tojás 1 kis üveg ecetes torma A besamelhez: 25 dkg vaj 1 l tej 25 dkg finom liszt só őrölt fehérbors 4 ek mustár 10 dkg vaj A díszítéshez zöldségek: paradicsom póréhagyma kígyó uborka alma olíva bogyó Elkészítés: A vajból, lisztből és a tejből kemény besamelt főzünk. A tojásokat megfőzzük. A besamelmártás 2/3 részéhez keverjük a tormát,5 dkg vajat, ízesítjük sóval, borssal. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat szitán vagy szűrőn áttörjük és a maradék 1/3 besamellel és 5 dkg vajjal, mustárral, sóval, borssal kikeverjük. Habzsák segítségével a tormakrémet a sonkaszeletek szélére nyomjuk, majd feltekerjük. Szintén habzsák segítségével a tojáskrémet a fél tojásokba töltjük. A sonkatekercseket és a töltött tojásokat egy nagyobb tálra rendezzük és a zöldségekkel ízlésünk szerint díszítjük. A tálra tehetünk valamilyen majonézes salátát is /francia saláta,majonézes burgonya,majonézes kukorica…stb/és ezekre mint egy talapzatra helyezzük rá a megtöltött tojásokat és a sonkatekercseket. A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |