Tutireceptek.hu fejléc

Mákkal töltött gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a gombóc tésztájához:
• 50 dkg burgonya (a lisztesebb fajta, pl. „ella”),
kb. 15-20 dkg liszt + még 1-2 evőkanállal, ha a burgonya esetleg többet is felvenne belőle,
• 1 tojás,
• 3 dkg margarin + 5 dkg margarin a gombóc átforgatásához

A töltelékhez: 2 evőkanál vaj, 20 dkg darált mák, 1,5 dl tej, 5 evőkanál cukor, egy citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:
A töltelékhez egy kevés vajon pirítsd meg a mákot, és öntsd fel a tejjel. Keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és forrald sűrűre. Reszeld bele a citrom héját, és hagyd kihűlni.


A burgonyát főzd meg héjában, majd hámozd meg, és egy burgonyanyomó segítségével törd át. Keverd hozzá a lisztet, a tojást, egy kanálnyi margarint, egy csipetnyi sót, és alaposan dolgozd össze. Liszttel meghintett gyúródeszkán nyújtsd ki úgy félcentis magasra, és vágj ki belőle 5 × 5 centis négyzeteket. Tegyél mindegyik adag közepére egy evőkanállal a mákos töltelékből, majd fedd be a tészta csücskeivel, és lisztes kézzel formálj belőle gombócot.
Lobogó forró vízben főzd ki a gombócokat, csepegtesd le, és egy kevés meleg vajon forgasd át.
Tálaláskor locsold meg vaníliasodóval vagy vaníliapudinggal.


A receptet beküldte: alyce


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült töltött paprika » Töltött karalábé (Update1) » Virslis burgonygombóc » Cserkész töltött burgonya
» Mézes töltött karika » Töltött káposzta Ági módra » Kapros töltött palacsinta » Töltött paradicsom
» Ünnepi töltött pulyka » Nyírségi gombócleves 2. » Lecsóval töltött karaj » Töltött pizza.
» Töltött kókuszos sütemény » Gombás húsgombóc » Galyasági töltött pecsenye » Spenótkrémes töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.