| Töltött sajtgolyó receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg trappista sajt 2 szál újhagyma 10 dkg bármilyen felvágott só bors olaj A panírhoz: liszt tojás zsemlemorzsa só bors 1 kávéskanál bazsalikom 1 kávéskanál lestyán 1 kávéskanál chillipor 1 mokkáskanál szerecsendió Elkészítés: Nagyon kevés olajon a hagymát a kis kockákra vágott felvágottal megdinsztelem (én sajtos párizsit használtam, és villával szétnyomkodtam). Sózom, borsozom ízlés szerint. Félreteszem. A trappista sajtot kis kockákra vágom, hogy könnyebben megolvadjon, de lehet reszelni is. Teflonos serpenyőben kis maréknyi adagokat olvasztok fel. Ha jól megolvadt, nyújtódeszkára teszem, egy kiskanálnyit teszek a közepére a hagymás felvágottból, majd még melegen golyót formálok belőle. Ha mind kész, bepanírozom úgy, hogy a tojást sóval, borssal, chillivel, lestyánnal, szerecsendióval és bazsalikommal verem fel, és kisütöm bőséges olajban. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |