| Tojásos kelbimbó rakva receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg kelbimbó 1 kávéskanál pirospaprika 1 fej hagyma 2 dl-es pohárban kimért rizs (2-szeres vízmennyiség) 10 dkg trappista sajt 1 késhegynyi őrölt bors 5 tojás 1 poharas (375 g) tejföl só olaj Elkészítés: A kelbimbókat jól megmossuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon sóval megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, borssal és beleadva a kelbimbót, 1,5 dl vizet, - lefedve a kelbimbó puhulásáig főzzük. Egy másik edényben elkészítjük a rizst: olajon felfuttatjuk, sózzuk, és felöntjük kétszer annyi vízzel. (Én kuktában szoktam készíteni és 5 perc múlva levenni a tűzről, közben a gőzben megpuhul.) Egy tűzálló tál aljára lerakjuk a kelbimbó 1/3-át, erre egy sor rizs és a tojásból sütött híg rántotta fele kerül, sajttal meghintjük, tejföllel meglocsoljuk, majd ismét kel, rizs, tojás, sajt, a maradék kelbimbó és legutolsó rétegként sajt, tejföl. Forró sütőbe tolva addig sütjük, míg teteje szép piros nem lesz. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |