| Sonkás-tarjás batyu receptTésztafélék Hozzávalók: A tésztához: 80 dkg finomliszt 5 dkg élesztő 2 dl tejföl 1 dl tej 2 tojás 25 dkg sütőmargarin 1-1 mokkáskanál só és cukor A töltelékhez: 30 dkg főtt, füstölt tarja 10 dkg füstölt szalonna (bacon) 15 dkg sajt 5 dkg sütőmargarin 2 dl tejföl 2 tojás késhegyni bors A nyújtáshoz: 2 evőkanál olaj A tetejére: tojás 6-8 dkg szezámmag Elkészítés: A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk. A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk. Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |