| Kolbászos batyu receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, 1 db tojás, mokkáskanálnyi, só. töltelék: 20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin, 3 kockasajt. a tetejére: 1 db tojás, köménymag. Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |