Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos batyu recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
1 db tojás,
mokkáskanálnyi,
só.

töltelék:

20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin,
3 kockasajt.

a tetejére:

1 db tojás,
köménymag.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virsli batyuban » Kolbászos rakott nokedli » Sonkás-gombás batyu » Kolbászos lencseleves
» Sonkás batyuk » Kolbászos fejtettbableves » Kolbászos nokedli » Sajtkrémes-szalonnás batyu
» Mazsolás túrós batyuk » Pizzás mini batyuk » Kolbászos-sajtos buci » Almás batyu
» Túrós batyu gyümölccsel » Sonkával töltött batyu » Spenótos batyu » Kolbászos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.