| Barackos batyu pudinggal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12,5 dkg túró 3 ek tej 3 ek olaj 1 tojássárgája 8 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőpor csipet só 1 csomag vaníliás puding (főzős) 3 ek cukor 4 dl tej 1 tojássárgája őszi, vagy sárgabarack Elkészítés: A túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgát és a csipet sót összekeverem. A lisztet és a sütőport is összekeverem, majd apránként hozzádolgozom a túrós keverékhez. Mindig csak annyi lisztet gyúrok hozzá amennyit felvett a massza. Végül gyúrótáblán jó alaposan összegyúrom, majd fóliába csomagolva 2 órát pihentetem. A pudingot sűrűre főzöm, majd hideg vízbe állítva kihűtöm. A tésztát jó alaposan belisztezett deszkán kinyújtottam kb.5 mm vastagságúra és 12 kockára osztottam. Mindegyik kocka közepébe 1ek pudingot kanalazok, majd a sarkait összefogom és összeragasztom. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom őket, olajjal lekenem a tetejüket és 20 percig állni hagyom. Közvetlen sütés előtt mindegyik tetejét lekenem még tojássárgával, megszórom kristálycukorral és a tetejükre egy-egy fél barackot teszek. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton, 25-30 percig sütöm. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |